Monte: Evans visszavette a vezetést

Két gyorsasági szakasz szerepelt a szombati délelőtti programban a Monte-Carlo Ralin, ezt pedig Elfyn Evans teljesítette a legjobban: a Toyota pilótája a pénteki utolsó gyorsaságin vesztette el az első helyét, ám most ő mehet legjobb étvággyal ebédelni. A mai elsőn nagyon hasonlót ment Ogier, Evans és Neuville is, végül Neuville bizonyult a leggyorsabbnak, ám a második pályán szinte tökéletesen vezetett Evans és alaposan leosztotta a riválisokat: Ogier 7,6, Neuville pedig 13,8 másodpercet kapott.

Evans ezzel ismét az élen áll, 4,8-cal vezet Ogier és 16,6-tal Neuville előtt – a belga úgy érezte, hogy másodjára is jót ment, csak az időknél szembesült vele, hogy a Toyoták mennyivel gyorsabbak voltak nála. A negyedik helyet továbbra is tartja Sebastien Loeb, aki biztonságit autózott délelőtt, a második pályán 38 másodpercet kapott Evanstől és csak nyolcadik időt futott, de még így is van 35 másodperc előnye Esapekka Lappival szemben – ő a jégkémeire panaszkodott kicsit, nincsenek pontosan felírva a jeges részek az itinerében.

A hatodik hely nem forog veszélyben Kalle Rovanpera számára, a Toyota harmadik versenyzője szintén nagyon óvatos, nem akar sietni, de az első pályán Lappit és Greensmith-t, a másodikon pedig Suninent verte meg, nem ő a leglassabb top WRC.

A mezőnyre délután ugyanez a két szakasz vár még egyszer, az itinerében most már mindenki jobban bízhat – a legtöbben azt jelentették, hogy a felírásokhoz képest sokkal jobb a pálya, olvadt a jég, mehettek volna bátrabban is.

fotó: Toyota Gazoo Racing WRT

Related posts